Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, ca sindicalistii s-au intalnit, joi, cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), Ministerului de Finante si cu ministrul pentru Dialog Social si au discutat trei dintre revendicarile Sanitas: contract colectiv de munca pe sector, majorarea salariilor pentru personalul medical si pentru angajatii din asistenta sociala.

Marius Sepi a precizat ca s-a solicitat transformarea de urgenta a contractului colectiv de munca pe grup de unitati in contract colectiv de munca pe sector sanitar si activitati sanitar-veterinare, data limita pana la care se asteapta rezolvarea acestei probleme fiind 10 iunie.

Cea de-a doua solicitare a Federatiei Sanitas a vizat cresterea de urgenta a veniturilor personalului din sanatate cu cel putin 10 la suta, sindicalistii solicitand ca aceasta masura sa fie luata in special pentru cei cu venituri mici.

Aceeasi solicitare, de majorare salariala cu 10 procente, s-a facut si pentru domeniul asistentei sociale, unde sunt cele mai mici salarii.