Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a precizat ca, in urma verificarilor si discutiilor cu reprezentantii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, s-a stabilit ca regia sa diminueze facturile pentru perioada in care apa calda nu a fost furnizata la temperaturile corespunzatoare.

Reducerea facturilor se va face la solicitarea asociatiilor de proprietari, a completat Dunca, adaugand ca nu va fi aplicata o sanctiune in acest caz, urmarindu-se ca cetatenii sa nu plateasca apa calda de care nu au beneficiat.

RADET anunta la randul sau masura, intr-un comunicat de miercuri, precizand ca vor avea facturile diminuate bucurestenii din sectoarele 2,3 si 4, care au fost afectati de lipsa apei calde.

RADET anunta pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

ELCEN, furnizorul RADET, a explicat ca, incepand de joi, apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, reprezentantii ELCEN confirmand datoria si aratand, in schimb, ca are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fara a mai calcula si penalitatile, pentru energia termica livrata si neplatita in perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014.

Distrigaz a anuntat, luni, ca masura limitarii serviciului de distributie a gazelor naturale a fost comunicata inca din 2 septembrie tuturor institutiilor responsabile si ca, dupa instituirea masurii, presiunea permitea asigurarea apei calde.

Apa calda a revenit la temperaturile corespunzatoare duminica seara.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat luni ca a formulat o sesizare la ANPC privind problema apei calde, in care sustine ca RADET a incalcat clauzele contractuale care prevad o anumita temperatura de livrare a apei, iar consumatorii vor fi nevoiti sa achite un serviciu de care nu au beneficiat.