Presedintele interimar Crin Antonescu spune ca atat el, cat si PNL vor respecta decizia CC de invalidare a referendumului, desi o considera nedreapta pentru ca ignora votul a opt milioane si jumatate dintre romani.

"Primul lucru care trebuie spus este ca atat eu, ca presedinte interimar al Romaniei, cat si PNL vom respecta decizia Curtii Constitutionale si, ca atare,cursul procedural va fi parcurs si nimeni nu pune la indoiala respectarea deciziei Curtii Constitutionale", a afirmat Antonescu.

Acesta a adaugat ca decizia Curtii Constitutionale este "nedreapta pentru ca ignora votul a opt milioane si jumatate dintre romani", noteaza Mediafax.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata marti, ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si mentioneaza ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

“Basescu este un presedinte ilegitim, pe care PNL nu il recunoaste"

Totodata, Antonescu a declarat ca PNL respecta decizia CC, dar considera ca Traian Basescu nu mai este presedintele Romaniei, sau este un presedinte ilegitim, pe care liberalii nu il recunosc.

 “Nu ma retrag din viata politica, pentru ca Traian Basescu a fost demis pe fond”

Crin Antonescu adaugat ca nu se retrage din viata politica, pentru ca "Traian Basescu a fost demis pe fond" si ca acesta din urma ar trebui sa demisioneze.