In vara lui 2009 se conturau planurile marete de construire pe 5 hectare de spatiu verde a unuia dintre cele mai mari parcuri de distractie din Capitala. Investitia, estimata la 25 de milioane de euro, a fost considerata, in cele din urma, ilegala, de catre instanta.

"Am obtinut blocarea irevocabila a proiectului Aqua Park Tineretului. Asta inseamna ca bucurestenii au castigat 5 hectare de vegetatie care raman unde sunt",
spune Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

In acest moment locul, parcul aflat la doi pasi de Palatul Copiilor este de fapt o groapa de gunoi. Locul ar fi trebuit curatat de primarie, dar edilii sunt in razboi deschis cu cei care lupta pentru protectia spatiului verde. "In vara aceasta s-ar fi putut face baie aici. Nu stiu ce se va alege de orasul asta, in care planurile de urbanism sunt facute de un matematician si de o instanta", sustine Daniel Caramida, arhitectul Primariei Sectorului 4.

Administratia locala spune ca nu va renunta la constructia unui Aqua Park in Tineretului, si, impreuna cu investitorul, va propune un nou plan care sa contina mai putin beton si sa respecte recomandarile.