"Personal am fost socat de sustinerea populatiei si de increderea pe care o are populatia in doctorul Raed Arafat. Ce s-a intamplat dupa plecarea mea mi-a aratat ca lumea are incredere in sistemul de urgenta", a spus subsecretarul de stat, citat de Mediafax.

Subsecretarul de stat a subliniat ca din acest motiv considera ca se intoarce intr-o pozitie dificila, pentru ca cerintele sunt si mai mari si responsabilitatea este mai mare.  El a adaugat ca motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sanatatii nu mai exista, proiectul Legii sanatatii care aducea schimbari sistemului de urgenta fiind retras si urmand sa se discute un nou proiect de act normativ.

"Este normal ca, in urma discutiilor, la invitatia presedintelui si a premierului, am acceptat sa revin la aceeasi functie, pentru a continua activitatea", a spus Raed Arafat. Acesta a precizat ca a spus cand a plecat de la MS ca este dispus sa revina, pentru ca ramane persoana tehnica, care se ocupa de sistemul de urgenta, impreuna cu colegii lui.

Doctorul Raed Arafat revine in Ministerul Sanatatii pe postul de subsecretar de stat, decizie luata in urma unei discutii pe care acesta a avut-o si cu presedintele Traian Basescu, a anuntat premierul Emil Boc.

Ritli Ladislau a declarat, astazi, ca atat el, in calitate de ministru, cat si UDMR, au sustinut necesitatea ca Raed Arafat sa faca parte din echipa ministeriala.

Medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat dupa plecarea lui Arafat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Raed Arafat a demisionat, saptamana trecuta, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Arafat spune ca se va implica mai ales pe parte de urgenta in Comisia pentru noua legislatie

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat marti ca se va implica mai ales pe parte de urgenta in Comisia care va elabora noua legislatie si a subliniat ca va ramane neschimbata comisia de urgenta, care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem in mod armonios.

"Vom dezvolta sectorul public de urgenta exact unde trebuie sa ajunga si sper ca aceste rezultate le veti simti chiar foarte bine in perioada urmatoare. Este un sistem care se dezvolta incet dar in fiecare zi se face un pas in plus. Despre participarea mea la comisia care va elabora noua legislatie, o sa ma implic dar mai ales in domeniul de expertiza pe care il am. Nu inseamna ca nu am opinii si in alte domenii", a spus Arafat. El a spus ca a avut o discutie luni seara cu ministrul Sanatatii.

"Daca va aduceti aminte a zis ca asteapta sa-l sun, l-am sunat. Din discutie am zis ca nu am nicio problema sa revin. Azi de dimineata am avut discutie cu dl presedinte. M-a contactat cand eram la Targu Mures si asta am facut azi si dupa care am avut discutia cu premierul . Sunt inapoi la minister sa continuam de unde am ramas. A fost o discutie foarte ok, mare parte a fost pe documente, date, a durat aproximativ o ora. A fost o discutie foarte ok, ca intre oameni adulti", a mai spus subsecretarul de stat.

El a subliniat ca revenirea sa nu este rezultatul unei negocieri. "Am zis de cand am plecat ca daca nu mai exista motivul revin. Cererea de a ma intoarce a fost adresata public de catre premier. A fost o exprimare, dar eu am anuntat disponibilitatea", a adaugat Arafat.

Potrivit acestuia, comisia de urgenta ramane nemodificata, fiind o comisie de specialitate care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem in mod armonios.