In pericol, si un barbat de 30 de ani. A stat in soare toata dimineata, iar spre pranz caldura l-a ingenuncheat. Un trecator l-a vazut prabusit si a format imediat 112.

La ora 12:30, ieri, erau deja 37 de grade la umbra, in Capitala, asfaltul frigea, iar aerul era de nerespirat. Incinsa a fost si linia telefonica a ambulantei.

Si cei mai tineri, care au crezut ca soarele nu ii poate dobora tocmai pe ei, care sunt in putere, au avut necazuri. O fata de 16 ani a fost adusa pe brate de mama sa pana la ambulanta.

Si la Iasi locuitorii au cedat unul cate unul. Doi barbati care au iesit la cumparaturi in miezul zilei, cand era arsita mai mare, au ajuns intr-un final la camera de garda.

Cele mai mari temperaturi s-au inregistrat sambata la Bechet: 38 de grade, dar si in Bucuresti, Urziceni si Calafat, unde la umbra termometrele indicau 37. Situatia nu se va schimba nici duminica, nici luni, ne dau vestea cea rea meteorologii.

La Serviciul de Ambulanta Bucuresti, sambata, au sunat peste 350 de oameni. Direct din parcuri, piete sau de pe strada.

Cifrele inregistrate arata ca nu s-a tinut cont deloc de sfaturile date de trei zile incoace: beti 2 litri de apa, mancati multe legume si fructe si protejati va pe cat posibil de canicula in incaperi ventilate.

Atentionarea meteorologica, de care ar fi trebuit sa scapam sambata, se prelungeste pana in data de 16 august, adica luni. Ne asteapta un weekend la fel de torid ca in ultima zi a saptamanii. Temperaturile vor depasi 37 de grade la umbra, iar indicele de confort termic va urca mult peste pragul critic de 80 de unitati.

Au mai venit peste noi valuri de canicula, insa niciunul nu a tinut atat de mult, spun meteorologii.

Medicii ii roaga pe cei care stiu ca sunt sensibili sa ramana in casa intre orele 11:00 si 17:00, sa se hidrateze si sa consume multe legume si fructe. In plus, camerele in care stau sa fie ventilate astfel incat sa evite orice complicatii care i-ar putea aduce la urgenta. Vineri, cazurile aparute au fost dintre cele mai grave.


Info plus: Stii la ce temperatura trebuie sa setezi aerul conditionat pe canicula? VIDEO 

Cine miroase a transpiratie este dat jos din autobuz!

Codul galben prognozat de meteorologi este valabil pana luni.