Mai exact acest sector 7 ar urma sa cuprinda zona delimitata de Bulevardul Iancu de Hunedoara, Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, Soseaua Grozavesti, Pasajul Basarab si Bulevardul Nicolae Titulescu.

Impartirea actuala a Capitalei sub forma unor felii nu este cea mai fericita, spun arhitectii din primarie.

"Zona centrala este diferita si din punct de vedere al morfologiei umane, si ca evolutie istorica. Ar putea sa functioneze ca un sector independent, cu primar ales", crede Gheorghe patrascu, arhitect sef Municipiul Bucuresti.

Pentru asta e insa nevoie de o lege care sa fie votata de Parlament. Costurile ar fi imense.

"Va costa mult si cu delimitarea cartografica si cu cea cadastrala, deci cheltuieli materiale directe, dar ne pregatim sa cheltuim de cand va fi infiintat 70 de milioane de euro pentru sustinerea unui aparat birocratic", a declarat Vasile Gherasim, deputat Comisia de Administratie locala Parlamentul Romaniei.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca nu este de acord cu infiintarea unui nou sector.

"Este o propunere a auditului pe care trebuie sa o gandim foarte bine, pentru ca dupa aceea o sa mai avem o propunere cu sectorul 8, dupa aia una cu sectorul 9 si o sa mergem in felul asta incat o sa ajungem sa trecem de Ploiesti", a spus primarul Sorin Oprescu, in replica.

Discutia ramane deschisa, iar tentatia pentru a adauga inca un sector capitalei nu e noua. Acum aproape doi ani, spre exemplu, locuitorii orasului Voluntari au fost invitati de primarul Pandele sa spuna daca sunt sau nu de acord ca orasul sa devina sector in Bucuresti. Peste 76% dintre alegatori au spus da. Dar ce folos ? Decizia ar trebui sa o ia tot Parlamentul.

Citeste si:

Prefectura redeseneaza harta Capitalei. Vezi daca vei mai sta in acelasi sector GRAFIC

Arena Nationala, aproape gata. Cum arata stadionul de 146 milioane de euro GALERIE FOTO