In mod normal, schimbarea unui gips este usor de rezolvat in cabinetul ortopedului. Aici ar trebui sa i se imobilizeze pacientului piciorul in atela sau gips.

Dar cum cei de la Casa de Asigurari ii deconteaza doctorului o suma care nu acopera costul altor proceduri chirurgicale, bolnavul este redirijat.

“In aceasta consultatie nu ne permitem sa consumam mai departe, o imobilizare costa 50 de lei, nu ne permitem decat la cei gravi din trusa de urgenta... La restul care vin, ii trimitem la spital”, explica Ahmad Dia, ortoped.

Pacientii tac si inghit!

Mai mult decat atat, medicii si-au redus si programul, de la 9 ore la 7, adica nu mai vad 36 de bolnavi, ci doar 28 zilnic.

Si la Cardiologie, un examen EKG era pe vremuri gratuit. Acum omul alege: ii da 10 lei cardiologului din policlinica sau se duce la spital unde sta pe holuri, dar nu-l costa nimic.

Cei de la Casa de Asigurari spun ca fondul din care institutia plateste toate serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale are o limita, determinata de seriozitatea si constiinciozitatea contribuabililor.  

Cu alte cuvinte, de cati bani luam de la asigurati, de atat le dam ingrijiri. Adica de 10 lei!