Temperaturile maxime vor fi cuprinse, intre -6 si 4 grade.

In Dobrogea se anunta o zi urata, cu lapovita, vant mai nervos si maxime in scadere fata de duminica. In orele diminetii sunt conditii de producere a poleiului.

Se anunta ninsori si in sudul Moldovei, iar maximele termice vor fi exclusiv negative. In nordul Moldovei si in Bucovina regimul termic se inaspreste si va ninge peste tot! Termometrele pierd pana la 7 grade fata de duminica.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, atmosfera inchisa, cu ninsori, iar mercurul din termometre va urca pana la minus 3 grade Celsius.

Vreme rece se anunta si pentru vestul tarii. Termometrele nu depasesc minus 3 grade.

Ninsorile pun stapanire si pe tinuturile centrale. Cel mai frig va fi in est, la Miercurea Ciuc: minus 4 grade.

Va ninge si in sud-vestul tarii. Regimul termic din sudul Romaniei se va deprecia si va ninge temporar. Maximele se vor opri pe la 0 grade.

In Bucuresti, vremea se va raci si luni. Va ninge, iar vantul va sufla intre slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

La munte cerul va fi mai mult noros si va ninge. Vantul prinde putere pe crestele montane, iar temperatura aerului mai scade fata de duminica.

In zilele urmatoare vremea va deveni rece, chiar geroasa in cursul noptilor si al diminetilor in majoritatea regiunilor.

MARTI:

Marti asteptam vreme rece, chiar geroasa noaptea si dimineata in nordul si centrul tarii. Vor fi innorari temporare si va ninge local in jumatatea estica.

MIERCURI:

Cerul va fi variabil si doar in nordul tarii vor fi ninsori slabe pe arii restranse.

JOI:

Va ninge slab in nordul tarii, iar spre seara si in vest. Gerul va afecta centrul si estul tarii dimineata si noaptea.

VEZI AICI CARE ESTE SITUATIA TRAFICULUI RUTIER!