Astazi, la pranz, un cablu de inalta tensiune ce lega statiile electrice Fundeni si Obor a fost sectionat de niste muncitori care sapau in apropierea soselei Fundeni.

Imediat, nordul, centrul si cartierul Obor din Capitala au ramas fara curent.

Au fost afectate blocuri si institutii aflate pe Calea Grivitei, soseaua Kiseleff, Dorobanti si Stefan cel Mare, precum si Pantelimon sau Mihai Bravu.

La fel s-a intamplat si pe Calea Victoriei, Universitate, Magheru sau Bulevardul Elisabeta.

Spitalele au cuplat imediat generatoarele pe care le au pentru astfel de situatii periculaose.

Reparatiile pot dura, din pacate, pana la sfarsitul saptamanii. Pana atunci, zonele afectate vor fi alimentate din surse de rezerva.

Reprezentantii Enel le recomanda celor care stau in Bucuresti sa consume, daca pot, mai putin curent electric. Altfel, reteaua va fi suprasolicitata si se pot produce oricind pene de curent.

"Recomandam locuitorilor Capitalei, din zonele centrala si de nord sa acorde o atentie deosebita eficientizarii consumului de energie electrica astfel incat sa nu se produca eventuale avarii cauzate de supraconsum care, in aceste conditii, ar putea fi cu greu remediate, intr-o perioada mai lunga de timp", se arata intr-un punct de vedere al companiei Enel transmis Pro TV si incont.ro.

"Echipele Enel Distributie Muntenia impreuna cu echipe ale contractorilor au intervenit cu operativitate pentru remedierea defectiunii, iar lucrarile vor fi efectuate 24 din 24 de ore, pana la repararea integrala a cablului respectiv.
Avand in vedere complexitatea lucrarilor pentru repararea acestui cablu de inalta tensiune, revenirea la starea initiala normala de functionare se va face pana la sfarsitul acestei saptamani. In mod normal, realizarea unei reparatii de o astfel de complexitate dureaza cel putin 7 zile", se mai arata in comunicatul companiei.

Principalele zone afectate de eventuale avarii ale retelei electrice sunt:  

Zona Nord: Calea Grivitei, Strada Turda, Soseaua Kisseleff, Dorobanti, Stefan cel Mare, Barbu Vacarescu, Colentina, Calea Mosilor

Zona Obor: Soseaua Pantelimon, Calea Calarasilor, Sos. Mihai Bravu

Zona Centru: Calea Victoriei, Universitatea, Bd. Bratianu, Bd. Magheru, Regina Elisabeta, Bd. Carol.