Bursele din Asia si moneda euro au coborat marti

Ministrul Finantelor din Singapore a declarat astazi ca economia globala are sanse mari sa intre in recesiune, posibilitatea evitarii acestui scenariu fiind acum mai redusa, iar economiile din Statele Unite si Europa sunt in stagnare.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 2,2%, iar indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a pierdut 1,7%.  

Moneda euro a coborat la minimul ultimelor sapte saptamani fata de dolar, la un curs de 1,4055 dolari/euro, informeaza Mediafax.

Preturile tranzactiilor futures cu actiuni europene sunt in scadere cu 1,3% si anunta un debut negativ pe cele trei mari piete de la Londra, Frankfurt si Paris. 

Indicii futures pe bursa de la New York arata scaderi de 2,7%, anuntand o sedinta de pierderi masive pe Wall Street.  Bursa de la New York a fost inchisa luni cu ocazia unei sarbatori legale, in timp ce marile piete din Europa si Asia au scazut puternic. 

Bursele europene au cazut cu 4% luni, iar actiunile bancare au ajuns la cele mai reduse niveluri din ultimii doi ani. 

Sentimentul negativ din piata este alimentat si de posibilitatea intrarii Statelor Unite intr-o noua runda de recesiune, ipoteza sustinuta de un val de date economice slabe, cel mai recent fiind raportul publicat vineri privind numarul angajarilor din august, care a indicat ca angajatorii americani nu au creat locuri de munca luna trecuta. 

Citeste si:

Top 10 cele mai bine platite slujbe ale viitorului