Instanta il citeaza, el face expertiza si prezinta concluziile. Este obligat, si numai in cazuri extreme poate refuza sa faca expertiza, a declarat Cecilia Beclin, biroul expertilor din Tribunalul Bucuresti.

Biroul expertului judiciar Traian Basescu, potrivit Ministerului Justitiei, se afla intr-un imobil din Stefan Ihaileanu, nr. 2. Insa nu mai este un secret pentru nimeni ca de cand a fost ales presedinte, specialistul Basescu nu poate fi gasit decat la Palatul Cotroceni.

Un expert poate fi solicitat de instanta de judecata, la cerera partilor, in cazuri de faliment, de exemplu, a declarat Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti.

Un expert ca Traian Basescu poate arata care este valoarea unui iaht intr-un proces de partaj, poate informa daca au fost sau nu respectate conditiile tehnice la constructia unei ambarcatiuni sau in cazul scufundarii unui vas poate spune cu certitudine daca a fost vorba sau nu de vreo problema tehnica.

Pana acum, sustine purtatorul de cuvant al Presedintiei, expertul Traian Basescu nu a fost solicitat de vreo instanta sau vreun parchet pentru a face expertiza navala maritima. Oricum, afirma Valeriu Turcan, este o eroare ca seful statului figureaza inca pe lista expertilor judiciari activi.