Cei care iubesc haina militara si sunt pasionati de armament le pot admira la "Romaero". Peste 200 de firme de profil, din 17 tari, isi prezinta acolo tehnica de ultima generatie.

Cele doua aeronave au ajuns la Bucuresti cu doi ani intarziere din cauza faptului ca Ministerul Apararii a facut greu platile.

 La deschiderea expozitiei, un avion MiG 21 Lancer, aflat in dotarea Aviatiei militare romane, a zburat timp de cateva minute, executand o serie de miscari spectaculoase care au atras atentia participantilor la expozitie.

Dupa zborul acestuia a urmat o demonstratie a unei aeronave C-27J Spartan de la Alenia. Mult mai silentioasa comparativ cu MiG, aeronava a executat o serie de miscari spectaculoase, inclusiv tonouri, in pofida faptului ca este o nava mare pentru transport scurt-mediu curier.

Expozitia nu a prilejuit insa doar un spectacol aerian, printre cele 180 de firme din 17 state prezente numarandu-se si importanti producatori de echipamente militare terestre. Astfel, o premiera a constituit-o prezenta Otokar, principalul furnizor de vehicule tactice blindate al armatei Turciei.

Este de asemenea prezent la expozitie grupul polonez Brumar, specializat in productia de munitie, radare, rachete si armuri. La BSDA 2010 participa si Kongsberg Defense and Aerospace, principalul producator norvegian de torpile, Aeromaritime SystemBau, furnizor de tehnologie de comunicatie, producatorul austriac de pistoale Glock si compania Terma A/S din Danemarca.

Compania Lockheed Martin este prezenta la expozitie cu doua avioane F-16, dar aceasta nu este singura prezenta americana deoarece la BSDA participa si Raytheon, producator de rachete defensive, si ITT, producator de echipamente electronice militare.

O alta premiera in ceea ce priveste participarea la BSDA este Daewoo-Mangalia Heavy Industries, care a construit in ultimii 12 ani peste 130 de vase si a reparat 300 de vase, potrivit organizatorilor expozitiei.

Peste 200 de firme de profil din 17 tari au venit in Romania sa isi prezinte tehnica militara si de aparare de ultima generatie.

Consortiul Eurofighter si grupul suedez Saab au hotarat sa nu participe la BSDA, ca urmare a deciziei CSAT de a recomanda achizitionarea de avioane F-16 la mana a doua.

Expozitia a fost deschisa publicului incepand de marti, de la ora 12.00, in doar o ora formandu-se o coada din cateva persoane, dintre care unele cu copii, care asteptau sa treaca de controlul de securitate. Accesul este gratuit, fiind insa necesara inscrierea prealabila pe Internet, pe site-ul expozitiei: www.bsda.ro

Pentru cei care nu pot sa se inscrie online, va fi necesara prezentarea la intrare cu un act de identitate si cu o carte de vizita, potrivit organizatorilor.

BSDA se va desfasura in perioada 13-15 aprilie la Romaero Baneasa.