"Orice solutie in interes national, nu in interes de partid, va fi cea pe care o sustin. De aceea, vin si consolidez ceea ce am spus, ca sa nu las loc la speculatii: daca opozitia vine cu un program mai credibil decat ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, in cazul in care o motiune de cenzura trece, sa le incredintez guvernarea", a declarat Traian Basescu.

Intrebat daca PDL, care este creditat cu 15% in sondajele de opinie mai poate guverna, seful statului a replicat imediat: guvernarea "nu se face pe sondaje"! Cu toate acestea, presedintele pare sa fie constient de pericolul ca Guvernul Boc sa fie daramat la motiune de cenzura.

"Reiterez un apel pe care l-am facut la Opozitie: atentie la ce va doriti cu motiunea de cenzura, ca s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare daca aveti un program corespunzator ", a precizat Basescu.

Ce-i drept, in opinia lui Basescu, Cabinetul Boc isi face bine treaba. El a mentionat ca, desi se misca foarte incet, actuala coalitie duce lucrurile intr-o directie buna, recunoscuta deja de FMI si de agentiile de rating.

PSD a anuntat ca va depune, la toamna, motiune de cenzura.

PNL a anuntat ca sustine demersul. Ambale partide au declarat ca fac eforturi - discutii si negocieri cu parlamentari ai puterii - pentru ca demersul sa fie unul de succes.