"Stiti ce ma socheaza cel mai tare? Ca mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al asa-numitului lider al societatii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului presedinte al Republicii Moldova, actualul sef al fractiunii Partidului Comunist din republica Moldova, Vladimir Voronin", a afirmat seful statului, potrivit Mediafax.

El a facut aceste declaratii la Cotroceni, dupa ce Cristian Diaconescu a depus juramantul in functia de ministru de Externe.

Presedintele a remarcat ca "se observa o veselie a demolarii", apreciind ca probabil reusita recunoasterii internationale "deranjeaza pe foarte multi".

Traian Basescu i-a atacat pe Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu si anumite televiziuni. El a mai spus ca obiectivul "unei categorii care se teme de urmarile legii" este "de a crea dezordine".

Presedintele Traian Basescu a anuntat si ca miercuri va avea "o interventie cu romanii".

"Domnule ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine si sper ca cele ce voi clarifica in interventia mea de maine (miercuri - n.r.) cu romanii sa va poata fi un suport. Va doresc mult succes in mandatul dumneavoastra", i-a spus presedintele Basescu noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu, la finalul ceremoniei de depunere de catre acesta a juramantului de investitura.