"Orice numire cu sprijin politic la nivelul inspectoratelor judetene nu face decat sa va decredibilizeze", a afirmat presedintele Basescu la bilantul MAI.

El a sustinut ca restructurarea ministerului trebuie sa inceapa cu evaluarea cadrelor de conducere de la nivel central si local din structurile MAI.

"Daca evaluarea personalului trebuie sa fie facuta, ea trebuie sa inceapa nu numai la subofiteri, la agenti, ci in primul rand trebuie sa se inceapa cu cadrele de conducere. Este greu pentru un sef de inspectorat judetean sa se impuna in fata subordonatilor, in fata sindicatelor, cand el, profesional, este subred si se stie ca a fost numit cu sprijinul organizatiei de partid din judetul X si va si pleca odata cu respectivul partid. Cer sa se treaca imediat la o evaluare a celor care detin functii de conducere, simultan cu evaluarile pe alte paliere", a mai spus Traian Basescu.

El a sustinut ca reformarea MAI nu se poate face fara "o curatenie" in randul oamenilor.

Seful statului a mentionat, in interventia sa, ca ministerul nu este inca la nivelul la care ar trebui sa fie, nivel specific unui stat european.
"Oriunde pui degetul, apar elemente de coruptie, fie ca vorbim de ceea ce am vazut anul trecut la Pitesti, cu permisele auto, zilele acestea prin frontiere", a spus Basescu.

El a mentionat totodata ca nu se mai poate vorbi despre restructurare si eficientizare "doar invartind casute in organigrama", nici la nivel central, nici teritorial si a indemnat la restructurare, apreciind ca, de cativa ani, procesele "s-au limitat la aceasta pacaleala".