Basescu: "Nu e mai mare prostie si ilegalitate decat scoaterea din lista a romanilor din strainatate"

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, astazi, ca nu pot exista "ilegalitate mai mare si prostie mai mare" decat scoaterea din listele electorale a cetatenilor romani plecati in strainatate, el precizand ca detinatorii cetateniei romane au drepturi electorale oriunde s-ar afla.

"Ce i-a trecut doctorului Ponta si lui Crin prin cap, pentru a incerca sa masluiasca listele electorale, si asta din teleconferinta pe care au avut-o astazi: sa scoata din listele electorale pe cei care lucreaza in strainatate. Ilegalitate mai mare, dar si prostie mai mare decat asta inca nu poate exista. Trebuie sa citeasca oamenii astia si Constitutia: cei care sunt detinatorii cetateniei romane au drepturi electorale oriunde s-ar afla. Fie ca sunt purtatori de pasaport, fie ca sunt purtatori de buletin expirat, retineti, au dreptul la vot pentru ca sunt cetateni romani, de asta stau birourile de evidenta a populatiei deschise si in ziua votului, sa poti sa-ti prelungesti actul de identitate", a sustinut Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele suspendat a afirmat ca, din cate a inteles, Guvernul vrea sa faca "un soi de recensamant".

"Inteleg ca-i scot din lista pe cei care sunt plecati in strainatate, si sunt vreo 3 milioane, inteleg ca-i scot din lista pe cei care au buletinul expirat, chiar daca sunt cetateni romani, ce se fac cu cei care-s plecati in vacanta, ii scot si pe astia din lista?", a intrebat retoric Traian Basescu.

El a mai precizat ca actualii guvernanti trebuie sa inteleaga ca pe zi ce trece se afunda "tot mai tare in minciuna si ilegalitatati, pe zi ce trece afunda Romania tot mai tare in decredibilizare".

"Nu exista solutie pentru Romania decat aplicarea standardelor democratice europene, ori asta nu-ti permite sa anulezi dreptul de vot al propriilor tai cetateni", a mai spus Basescu.

Traian Basescu a sustinut ca, daca se vor analiza listele pe care s-a votat la referendum, se va constata ca "multe sute de mii de romani care nu au fost in tara, dar figureaza ca au votat in satele lor".