Presedintele a mai spus ca Alianta la guvernare trateaza motiunea de cenzura pe Codul Muncii cu "oarecare usurinta", mentionand ca a chemat PDL la "atentie si responsabilitate" si ca spera sa nu existe parlamentari PDL care sa voteze motiunea "de dragul populismului".

Presedintele a spus ca subiectul motiunii de cenzura pe Codul Muncii a fost abordat, alaturi de modificarile la Constitutie, in cea de-a doua parte a reuniunii liderilor PDL desfasurata duminica.

"Subiectul discutat a fost legat de motiunea de cenzura pe care mie mi se pare ca Alianta in ansamblul ei o trateaza cu oarecare usurinta", a spus Basescu, adaugand ca cei din coalitie "par prea siguri ca nimic nu se poate intampla la motiune".

"Eu i-am chemat la atentie si responsabilitate pentru ca este extrem de important pentru mediul de afaceri, pentru toti oamenii, ca noul Cod al Muncii sa treaca prin Parlament", a spus presedintele, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, indiferent ce semnale are, el a chemat "la prudenta si atentie pentru ca un esec legat de trecerea Codului Muncii nu este doar un esec politic, ci o amanare a reformelor necesare pietelor muncii".