Presedintele Basescu a mentionat ca este necesara o dezbatere pentru a opta intre doua variante. Pe de o parte, este vorba despre varianta ca liberalizarea preturilor la energie si gaze naturale sa se faca in trepte, a explicat el.

"Sau spunem: stam pe loc, dam drumul doar acolo unde sunt pierderi si stabilim o data, sa zicem 1 iulie 2013, si dam drumul la preturi", a adaugat seful statului.

Traian Basescu a insistat asupra faptului ca aceasta dezbatere "trebuie facuta foarte repede, pentru ca altfel BNR nu poate sa stabileasca foarte corect tintele de inflatie".

In acelasi timp, seful statului a apreciat ca subventia la caldura e "nedreapta", el intreband de ce trebuie acordata subventie unuia care are 3 hectare de pamant pe care nu le lucreaza sau unuia cu salariu bun care locuieste la bloc in Bucuresti.

Guvernul elimina subventia la incalzire. Facturile pot creste cu pana la 60%

Seful statului a mentionat ca sunt false afirmatiile care se fac in mass media potrvit carora obiectivul autoritatilor ar fi taierea subventiilor.

"Nu, obiectivul nu este taierea subventiilor, ci focusarea acestora", a spus Basescu, mentionand ca cei care au nevoie de subventii trebuie sa continue sa le primeasca.

Citeste si:

Guvernul elimina subventiile la incalzire pana in august. Cat ne va costa factura la iarna?

Caldura se scumpeste de la iarna pentru cei care au venituri de peste 850 lei