Un litru de benzina (din cea mai scumpa) este la un pas de pragul psihologic de 6 lei. Asta dupa ce OMV Petrom a anuntat marti seara ca a mai pus 8 bani pe litru, iar la motorina inca 6 bani pe litru.

In acest fel, la statiile OMV Petrom, cel mai scump sortiment de benzina costa acum 5,9 lei pe litru.

Compania arata intr-un comunicat ca pana marti produsele cu continut de biomasa beneficiau de o acciza redusa.

Modificarea a determinat o crestere de opt bani pe litru a pretului benzinei care contine minimum 5% biomasa, iar motorina cu continut de minimum 5% biomasa s-a scumpit cu sase bani pe litru.

Compania Rompetrol Downstream a majorat joi preturile de referinta la benzina cu 8 bani/litru, in timp ce preturile motorinelor raman nemodificate.

Astfel, litrul de benzina Efix 95 costa 5,21 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,88 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa ca si pana in prezent 5,2 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,54 lei/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Ultima majorare operata de companie a avut loc pe 25 februarie, cand Rompetrol a scumpit benzina cu 6 bani/litru si motorina cu 9 bani/litru.

Cat despre celelate benzinarii (LukOil, Agip, MOL), orice sortiment, fie ca vorbim de benzina sau motorina, costa peste 5 lei pe litru.

Citeste si:

Conflictele din Orient urca pretul petrolului la 116 dolari pe baril! Metalele pretioase bat recorduri istorice