Pana in prezent, prin intermediul programului Biblionet, aproape 800 de biblioteci au fost dotate cu 3800 de calculatoare cu acces public la internet si peste 190 de bibliotecari au fost instruiti in folosirea resurselor electronice, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor.

Bibliotecile publice ofera acces gratuit la internet si bibliotecari instruiti ce pot contribui la cresterea gradului de alfabetizare in folosirea calculatoarelor si de accesare a informatiilor.

“Prin programul Biblionet, Romania redefineste rolul bibliotecilor publice, care devin centre ale comunitatilor lor si instrumente ale dezvoltarii socio-economice in mediul rural. Bibliotecile publice au un rol esential in reducerea decalajului digital dintre zonele urbane si cele rurale deoarece ofera acces public gratuit la tehnologia informatiei”, a declarat Sylvia Mathews Buwell, Presedinta Fundatiei Bill&Melinda Gates.

Biblionet este o initiativa a Fundatiei Bill&Melinda Gates in valoare totala de 26, 9 milioane de dolari pe o durata de cinci ani si isi propune facilitarea accesului la informatie prin introducerea tehnologiei moderne in bibliotecile publice.