Se intampla in decembrie 2010 cand una dintre masinile Patriarhiei Romane a fost prinsa pe DN1, la Romanesti, circuland fara rovigneta valabila. CNADNR sustine ca poate dovedi cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Masina cu pricina era folosita de angajatii departamentului economic, iar cei de la Compania de drumuri nationale au intocmit un proces verbal de constatare a contraventiei, la care au atasat instiintarea de plata: 250 de lei amenda contraventionala si 28 de euro taxa de despagubire.

Dupa doi ani si jumatate, cer ajutorul unui executor judecatoresc. Din cauza faptului - ii scrie directorul regional al CNADNR executorului - ca debitoarea refuza sa execute de bunavoie obligatia ce ii incumba potrivit titlului executoriu va rugam sa treceti la executarea silita mobiliara, imobiliara si prin poprire.

Judecatorul a incuviintat procedura sub toate formele.

Vestea n-a picat bine in Dealul Mitropolitiei dupa amenda primita din Partea Ministerului de Finante, in urma unor controverse legate de procedura de licitatie pentru reabilitarea Palatului Patriarhal.

Pe langa cei 28 de euro catre CNADNR, prelatii vor trebui sa achite si cheltuielile cu executare silita mult mai mari decat datoria initiala.