"Tintele de vanzare pentru acest produs se ridica la cateva zeci de mii de astfel de instrumente si avem solicitari pentru implementarea si in alte orase mari", a declarat Dana Demetrian, director executiv al Departamentului Administrare generala a retelelor din cadrul BRD, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca, dupa doar doua zile, acest program pilot este disponibil la 60 de comercianti din Bucuresti, inclusiv unele locatii Pizza Hut, KFC, Tip Top Food sau Floraria Iris.

"In primul rand targetam comerciantii la care avem deja instalate terminale POS, adica 20.000 de unitati", a spus Demetrian.

Totodata, ea a explicat ca pentru a folosi instrumentul de plata "Instant Pay" este nevoie de existenta unui cont curent, la care se pot atasa mai multe carduri.

"Ne dorim ca la toate statiile de metrou sa se poata plati prin Instant Pay, dar deocamdata acesta este un test pilot. Speram ca testul va avea rezultate pozitive, ca va exista cerere suficienta pentru a putea sa il implementam la nivelul intregii retele", a spus Demetrian.

BRD are peste 2,2 milioane de carduri valide si opereaza o retea de aproximativ 1.450 de ATM-uri.