Un al doilea punct pe ordinea de zi a sedintei, referitor la suma alocata pentru referendum - 10 milioane de lei din fondul de rezerva - a fost adoptat de catre 28 de consilieri, cati au mai ramas in sala dupa discutarea primului punct pe ordinea de zi, privind data organizarii referendumului si intrebarile, potrivit Mediafax.

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu a declarat, luni, inaintea sedintei CGMB, ca hotararea politica a PDL este de a sustine desfasurarea referendumului pentru legea Capitalei pe 26 iunie, din cauza examenului de bacalaureat si, de asemenea, de a fi doua intrebari apropiate de cele ale USL.

Raicu nu a precizat forma exacta a intrebarilor, dar a spus ca una se refera la numarul de administratii din Bucuresti, iar cealalta la alegerea uninominala a consilierilor generali.

Consilierii generali au discutat, luni, intr-o noua sedinta de indata convocata de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, proiectele de hotarare privind decalarea datei referendumului local din 19 iunie in 26 iunie si alocarea a 10 milioane de lei pentru organizarea consultarii bucurestenilor.

In Bucuresti vor fi 1.222 de sectii de votare pentru referendum, iar la vot sunt asteptate 1.790.229 de persoane care au acest drept, anunta Prefectura Capitalei.