Problema este ca sufera si ei, dar si vecinii care poate au copii si nu vor sa li se imbolnaveasca. Indiferent de aceste dispute, cei de la RADET Bucuresti confirma ca din aceasta noapte vor furniza agent termic.

Dimineata, locatarii unui bloc din zona Grivita au gasit caloriferele bocna. N-a mai durat mult si a inceput scandalul.

O doamna se descurca greu din pensie, insa marturiseste ca nici nu mai suporta frigul din casa. Femeia da vina pe presedintele de bloc, care nu vrea sa deschida vanele pe motiv ca nu a strans destule semnaturi. O sustin si alti vecini.

Pe de alta parte, sunt foarte multi oameni care nici nu vor sa auda de caldura din octombrie. Se gandesc ca au in fata sase luni friguroase, in care vor avea de platit facturi pe care nu si le permit. Asa ca mai bine rabda.

In replica, cei de la RADET spun ca oamenii sunt indreptatiti sa faca ce vor.

In schimb, reprezentantii asociatiilor de proprietari se asteapta la o iarna pe care nu o vom uita usor. "Va creste numarul restantierilor, cred cu 50%'', spun unii.

Anul acesta, pretul gigacaloriei s-a dublat in multe orase. Singurii feriti sunt bucurestenii. In Capitala, scumpirea este data doar de majorarea TVA. Mai mult, primaria subventioneaza factura de caldura pentru toti abonatii sistemului centralizat.

In acest moment, circula apa calda prin caloriferele din Cluj, unde s-a dat drumul la caldura inca de sambata. Si jumatate dintre locuitorii din Suceava s-au oprit din tremurat de marti.

Miercuri, dupa ora 22.00, va incepe furnizarea agentului termic in toate blocurile. Exista si unele exceptii. Printre ele, zona Mosilor, Brancoveanu si Rahova, acolo unde se mai fac lucrari de modernizare la punctele termice.