Invitatia de a aduce Bucurestiul in European Healthy Cities Network i-a fost adresata primarului general Sorin Oprescu, vineri, de catre dr. Agis Tsouros, director al Directiei pentru Politici si Guvernare in Domeniul Sanatatii si Bunastarii din OMS, cu prilejul unei intalniri avute de Oprescu, in capitala Danemarcei, cu membrii Biroului Organizatiei din Copenhaga, se precizeaza intr-un comunicat remis Mediafax, sambata, de Primaria Capitalei.

Multumind pentru invitata adresata, Oprescu a declarat, potrivit sursei citate, ca prin aderarea la aceasta retea europeana, municipalitatea bucuresteana va urmari, totodata, sa asigure cadrul necesar dezvoltarii bunelor practici la nivelul specialistilor in domeniul sanatatii, creandu-se astfel premisele unui sistem de preventie eficient.

Unul dintre obiectivele European Healthy Cities Network este acela de a plasa sanatatea pe un loc principal al agendei administratiei oraselor in domeniile social si politic, rezultatul final fiind accelerarea procesului de dezvoltare a societatii in domeniul sanatatii, se mai arata in comunicat.

"In conditiile in care viitorul oricarei societati il reprezinta generatia tanara, iar acesta nu poate fi gandit cu o populatie bolnava sau needucata, am convingerea ca rolul preventiei si al educatiei timpurii ramane unul primordial", a mai spus Sorin Oprescu, citat in comunicat.