Traseul autobuzului turistic pleaca din fata Palatului Parlamentului. Nu se stie insa cum va reusi un turist strain sa gasesca statia, avand in vedere ca nu este nimic amenajat si ca singurul element care o semnalizeaze este o placuta mica pe stalp.

In speranta ca se vor descurca totusi, oaspetii vor parcurge un traseu gandit sa dureze 50 de minute. Vor trece prin Piata Unirii, pe la Universitate si Romana, pentru ca apoi sa admire pe rand Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiselef, Piata Presei Libere si Calea Victoriei. In total, sunt 14 statii care vizeaza principalele puncte de atractie ale Bucurestiului, printre care Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Ateneul Roman, Palatul CEC si Patriarhia Romana.

"Ne aliniem si noi capitalelor europene care au de ani de zile astfel de autobuze turistice. Am calatorit si in alte capitale si in SUA si abia asteptam sa ajunga si la noi. Daca proiectul va beneficia de interes din partea turistilor, vom aduce mai multe autobuze.", a spus Elena Udrea, ministrul Turismului.

Interes exista, pentru ca strainii s-au plans in repetate randuri ca nu stim sa ne promovam. Mai sunt insa multe de facut. Spre exemplu, astazi primii nemtii care s-au plimbat cu autobuzele supraetajate ne-au atras atentia ca lipseste ghidul audio. Si poate nu ar strica sa tundem arborii de pe traseu.

Oricum, este bine sa stiti ca autobuzele circula intre orele 10.00 si 22.00, din sfert in sfert de ora. Cei interesati trebuie sa-si cumpere o cartela care este valabila intreaga zi. Pretul variaza intre 10 lei si 25 de lei. Copiii care nu au implinit 7 ani vor calatori gratis.