In functie de anotimp, bucurestenii au mereu un inamic in cale. De aceasta data noroiul ne strica pantofii si ne murdareste masinile.

Mizeria de pe strazi le da batai de cap si celor care asteapta in statiile RATB. Masinile trec in viteza pe langa trotuar si arunca tot noroiul pe ei. Mare lucru sa ajunga acasa cu hainele curate. O sa spuneti ca  numai pietonii trag. Nu-i asa... Un autoturism curatat dis-de-dimineata este umplut de noroi de cum iese pe strada.

Si comisarii Garzii de Mediu s-au convins ca asa nu se mai poate. "Strada Zetari din sectorul 5 nu a fost deszapezita, este mizerie peste tot, masinile ocolesc pe linia de tramvai ca sa poata trece de zapada care nu a fost indepartata nici pana la ora aceasta", spune Mizan Mihai, comisar la Garda de Mediu Bucuresti.

Cei din Primaria sectorului 5 nu au dorit sa comenteze situatia, insa vor primi cate  1.500 de lei amenda pentru fiecare sosea plina de glod.

Sa nu credeti ca numai la noi dupa zapezi apare mocirla. Si totusi... altii cum procedeaza?

La Zagreb termometrele arata sub zero grade si ploua, iar vineri noapte au fost anuntate temperaturi scazute si ninsoare. Cu toate acestea, utilajele reusesc sa curate toata zapada de pe drumuri in 12 ore de la oprirea ninsorii.

Anul acesta, caderile de zapada au fost masive si la Bratislava, insa localnicii nu au avut de ce sa-si faca griji. Primaria se ingrijeste de curatarea strazilor. In fiecare iarna, primaria cheltuieste 5 milioane de euro pe curatarea strazilor.