Noul restaurant va fi amplasat intre unitatile KFC si McDonald's. Fast-food-ul va avea 80 de angajaţi, o capacitate de 80 de locuri si o suprafata de aproape 500 metri patrati, mai mare decat celelalte restaurante Burger King.

Referitor la investitie, reprezentantii companiei nu au precizat valoarea exacta, mentionand doar ca suma alocata pentru o unitate stradala de acest tip este de pana la un milion de euro.

Restaurantele deschise pana in prezent de Burger King in Romania au necesitat in medie investitii de 500.000-600.000 de euro pe unitate.
Referitor la evolutia vanzarilor reprezentatii lantului spun ca si-au depasit estimarile.

"Prima parte a anului a fost mai dificila, iar acest trend a fost inregistrat la nivelul intregii piete de fast-food. Din a doua jumatate a anului piata s-a stabilizat si am depasit cu cel puţin 15% previziunile pe care le aveam pentru 2010", a declarat vineri Marius Nasta, presedintele si unul dintre actionarii firmei Atlantic Restaurant System, care detine franciza Burger King pentru Romania.

Anul viitor, operatorul fast-food vrea sa deschida restaurante noi in Romania, inclusiv unitati stradale, si se asteapta la o crestere de 40% a incasarilor.

"Anul trecut am avut vanzari de trei milioane euro pe piata romaneasca, iar anul acesta incasarile vor fi similare. In 2011 ne asteptam la o crestere de 40% a vanzarilor, iar o pondere majora o va avea restaurantul din Piata Romana. Ne bazam pe diversificarea numarului de unitati pe care le avem si pe un mai mare discernamant din partea consumatorilor", a spus Nasta.

Reprezentantii companiei au spus ca pentru extindere analizeaza Capitala, iar pe termen mediu si orasele din provincie.

In Romania functioneaza noua restaurante Burger King, dintre care opt in Bucuresti si unul in Constanta. Firma Atlantic Restaurant System, detinatorul francizei Burger King in Romania, este controlata de Marius Nasta si Eli Davidai.

La nivel internaţional, Burger King are peste 12.000 de restaurante, aproape 90% dintre acestea fiind administrate si operate de detinatori de franciza independenti.