Un sondaj recent arata ca 66% dintre cei chestionati vor ca animalele agresive sa fie eutanasiate. Oricare ar fi solutia luata in considerare de autoritati, tot avem nevoie de sute de mii de euro.

Multi dintre cei muscati de maidanezii din jurul blocului spun ca le este frica sa mai iasa din casa.

Pentru ca cei care iubesc animalele sunt de alta parere, la nivel local, in sectorul 1, primarul are alta idee. In cadrul unei consultatii publice, cetatenii sectorului 1 vor fi intrebati daca vor internarea cainilor in adaposturi, daca ar dori eutanasierea lor in cazul in care nu sunt adoptati in mai bine de sapte zile sau daca vor sa fie sterilizati si lasati pe strada.

Prefectul Mihai Atanasoaie, cel care a propus legiferarea eutanasierii cainilor agresivi, sustine ca la nivelul Capitalei consultarea ar avea un rezultat surprinzator. "Majoritatea celor care ar vota ar fi de acord cu propunerile facute de mine", spune Atanasoaie.

Reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor il contrazic, insa si sustin ca oamenii nu sunt informati pentru a-si da cu parerea in aceasta problema si atunci pot alege gresit.

Potrivit Prefecturii, internarea cainilor ar costa anual 34 de milioane de euro si ar dura mai bine de cinci ani pana vom construi mai multe adaposturi. Sterilizarea tuturor maidanezilor si intoarcerea in strada ar necesita un buget de peste 600.000 de euro, iar cainii vor disparea din oras in sapte ani, timp in care vor muri din cauza naturale.

Cat despre omorarea lor, aceasta operatiune ar urma sa coste peste 100.000 de euro, iar cainii vor disparea in sase ani.

Dar cum au rezolvat problema capitalele din Uniunea Europeana? De pilda, in Londra, cainii adunati de pe strazi sunt eutanasiati in sapte zile daca nu sunt revendicati. Iar in Roma, cainii nu sunt ucisi, dar sunt foarte putini pe strazi, pentru ca abandonul animalelor este pedepsit cu inchisoarea.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!

Care crezi ca ar fi cea mai buna solutie in cazul cainilor comunitari? (66 voturi)
Sa fie sterilizati si lasati pe strazi.
24.24%
Sa fie dusi in adaposturi.
28.79%
Sa fie eutanasiati.
46.97%