El a precizat ca este anormal ca statul sa acorde o subventie de 45% tuturor, indiferent daca au venituri foarte mari sau salariul minim pe economie.

"Statul acorda 45% indiferent daca unii au salarii de o suta de milioane de lei vechi sau daca au salariul minim pe economie, iar acest lucru nu este firesc. Vom aloca mai multi bani pentru cei cu venituri reduse si vor fi taiate subventiile celor care au venituri mari sau mai multe locuinte", a mai spus premierul Emil Boc.

Ministerele Finantelor, Administratiei si Muncii vor prezenta in Guvern, in urmatoarele saptamani, variante de lucru privind subventiile la energia termica, avand in vedere ca principiul subventionarii nu va mai fi aplicat tuturor persoanelor indiferent de venituri, a anuntat Guvernul.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, sustine ca Guvernul va elimina subventia pentru incalzire, dar va mentine la acelasi nivel sau chiar va creste ajutoarele pentru persoanele defavorizate.
 
"Exista diferite subventii pentru incalzire. Ajutorul de incalzire pentru cei mai vulnerabili ar putea ramane la acelasi nivel sau ar putea chiar creste. Exista, insa, o subventie acordata de la nivel central, pe care Guvernul vrea sa o elimine in cursul acestui an. Exista, de asemenea, subventii pentru incalzire de la autoritatile locale, dar acestea nu au fost luate inca in considerare", a spus, saptamana trecuta, Franks.

Citeste si Guvernul elimina subventia la incalzire. Facturile pot creste cu pana la 60%