Victimele, un barbat de 57 de ani si o femeie de 83, au fost aduse duminica la spital de o ambulanta SMURD. Rudele spun ca li s-a facut rau in timp ce trebaluiau prin curte, sub soarele arzator.

Atat barbatul cat si femeia erau hipertensivi si au intrat in stop cardiorespirator la scurt timp dupa ce au ajuns la urgente. Medicii au incercat tot ce au putut pentru a-i readuce in simtiri, insa nu au reusit.

Tot la Constanta, s-au prezentat la spital peste 100 de copii cu insolatie, deshidratare accentuata si varsaturi, provocate de expunerea prelungita la soare. Cei mai multi dintre ei au stat la plaja chiar cu parintii lor, mersi in concediu pe litoral.

La Iasi, un batran de 70 de ani a scapat duminica seara, ca prin minune, cu viata, dupa ce s-a prabusit in strada si s-a lovit cu capul de o bordura. Omul iesise la cumparaturi si nu bause apa, asa ca a cedat sub soarele arzator.

Un alt barbat, in varsta de 54 de ani, a lesinat chiar cand se intorcea de la biserica, unde asistase la slujba de Sfanta Maria. Dupa ore de stat in soare, omul a baut cateva paharele, iar organismul lui nu a mai avut putere sa lupte cu canicula.

La pranz, termometrele stradale din Iasi aratau 38 de grade. Cu toate acestea, mai multi varstnici asteptau la coada sa-si ridice pensia si sa-si plateasca facturile la utilitati.

Cel mai rau este pentru bolnavii internati in spital. La Galati, pacientii fac fata cu greu caldurii inabusitoare.

Meteorologii spun ca, de luni seara, locul caniculei va fi luat de ploi torentiale si vijelii, mai ales in jumatatea de vest a tarii.