"Nu sunt de partea masurilor de inghetare a preturilor, chiar si in situatiii exceptionale, pentru ca stiu din istorie ca au creat un confort pe termen scurt, dar, dupa ce s-au incheiat, fractura a fost si mai mare", a spus, joi, Isarescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei.

Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare al Lukoil Romania, explica pentru gandul cum ar reactiona companiile petroliere din Romania in cazul in care Guvernul ar limita majorarea preturilor la pompa pentru o anumita perioada. "Daca azi limitezi cresterea pretului printr-o masura administrativa, peste trei luni companiile petroliere vor introduce preturi si mai mari, pentru a recupera pierderile si pe urma soferii tot vor plati, ba chiar mai mult", a declarat Tampiza.

Si statul pierde din aceasta ecuatie, sustine Tampiza, pentru ca orice interventie administrativa intr-o economie de piata transmite semnale negative investitorilor. El spune ca, intr-o asemenea situatie, companiile petroliere si-ar muta investitiile in alte tari, unde exista un climat economic favorabil.

Citeste mai mult pe www.gandul.info!