Guvernul nu a anuntat in programul sau, aprobat de Parlament, ca le va impune cetatenilor sa plateasca suplimentar fata de obligatia de a achita contributia pentru asigurarile de sanatate pentru acte medicale cotidiene, obisnuite. Intrebarea pe care indreptatit si-o pot pune cetatenii Romaniei este de ce, daca se doreste introducerea coplatii, aplicabila pentru absolut toate serviciile medicale, mai trebuie platit si CAS?”, sustine presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu (foto), intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Sanatatii.

De altfel, Cartel Alfa sustine introducerea coplatii, dar numai pentru serviciile medicale suplimentare si cere o intalnire cu premierul si ministrul Sanatatii, pentru a discuta acest aspect.

Bogdan Hossu aduce in atentie si faptul ca ministrul Sanatatii a devenit un sustinator al introducerii coplatii, in conditiile in care in urma cu sase luni, cand era in opozitie, a adunat mii de semnaturi impotriva acestei masuri.

Din vara, pacientii vor achita la doctor anumite sume pentru consultatii, analize si internare. Attila Cseke, actualul ministru al Sanatatii, a preluat proiectul predecesorului sau, Ionut Bazac, prin care romanii urmeaza sa-si plateasca serviciile medicale in limita unui plafon de 600 de lei pe an, in timp ce costul mediu ar ajunge la 350 de lei pe an.

Serviciile medicale platite sunt consultatiile la medicul de familie - 5 lei si consultatiile la medicul specialist - 10 lei, vizita la domiciliu dupa program - 15 lei, consultatii UPU, fara a fi o urgenta - 20 lei, RMN - 100 lei, spitalizarea timp de 7 zile - 100 lei.

Esti de acord cu introducerea coplatii pentru toate serviciile medicale? Comenteaza aici!