Ca sa onoreze toate comenzile, firmele de montaj au lucrat si de Rusalii. De exemplu, au montat un panou solar pe o casa si l-au racordat la restul instalatiei.

Pentru inceput, muncitorii au verificat temperatura. Desi era ora 12.00, apa ajungea aproape de punctul de fierbere.: 74 de grade Celsius. Suficient cat sa furnizeze apa calda pentru robinet, dus, dar si pentru jacuzzi. Pentru aceasta "distractie", proprietarul casei de vacanta a investit mai bine de 2.000 de euro.

Panoul solar incalzeste cei 200 de litri din rezervor pana la 90 de grade. Si reuseste totusi sa tina temperatura apei din uriasa cada la 30 de grade.

Daca dosarul proprietarului va fi acceptat in programul "Casa Verde", statul ii va restitui 1.500 de euro. Asa se face ca autoritatile vorbesc de un interes nemaipomenit pentru acest program.

Dupa zece zile, numarul dosarelor depuse a trecut de 10.000. Ar mai ramane bani pentru 6.000 de romani, adica peste 35 de milioane de lei din 110 milioane, suma aprobata initial.

Si iata ca nu doar cetatenii simpli sunt interesati de resursele verzi. Primaria Capitalei intentioneaza sa implementeze un sistem solar de iluminare stradala, care ar micsora costurile cu 30%, prin panouri fotovoltaice.