Cel mai bine s-a castigat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (5.019 lei), iar cel mai putin in hoteluri si restaurante (1.032 lei). 

Castigul salarial mediu brut s-a situat la 2.516 lei in iunie, cu 0,6% mai mare decat in mai 2015. 

In iunie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte). 

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in sectorul de fabricare a bauturilor (16,5%), fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, activitati de editare, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (intre 10% si 14,5%), in extractia minereurilor metalifere, fabricarea de masini, utilaje si echipamente, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea produselor textile (intre 5,5% si 8,5%).

Cresteri intre 3,5% si 5,5% au fost in sectoarele de colectarea si epurarea apelor uzate, tabacirea si finisarea pieilor, fabricarea substantelor si a produselor chimice, industria metalurgica, telecomunicatii, cercetare-dezvoltare. 

Cele mai mari scaderi ale castigului salarial mediu net, cu 23,1%, s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, intre 9,5% si 14,5% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de servicii anexe extractiei; intre 2,5% si 3,5% in extractia carbunelui superior si inferior, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, transporturi aeriene. 

Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea in mai de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, pentru performante deosebite ori pentru sarbatorile de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri.

De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte), precum si de angajarile de personal cu castiguri salariale mici in unele activitati economice.  In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare fluctuatii ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in administratie publica (+0,4%), invatamant (-0,6%), sanatate si asistenta sociala (-0,8%). 

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,8%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 109,5%.  In raport cu evolutia preturilor de consum, indicele castigului salarial real a fost de 103,8% pentru luna iunie 2015 fata de luna precedenta.