Cele mai mari castiguri s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.781 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.069 lei). 

In august 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mic fata de iulie 2015, iar scaderile au fost determinate de acordarea in iulie de premii ocazionale, sume din profitul net si alte fonduri. 

De asemenea, scaderile au aparut din cauza nerealizarilor de productie ori incasarilor mai mici (functie de contracte ori ca urmare a concediilor de odihna cand nu se acorda tichete de masa si alte drepturi salariale) ori de angajarea de salariati cu lefuri mici. 

Cele mai importante scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor cu 12,6% si in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice cu 11,8%. 

Scaderi intre 6% si 9% au fost in august in fabricarea produselor textile, alte activitati extractive, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, alte activitati industriale n.c.a., captarea, tratarea si distributia apei. 

De asemenea, scaderi intre 4,5% si 5,5% s-au inregistrat in fabricarea echipamentelor electrice, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), colectarea si epurarea apelor uzate, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei, prepararea si vopsirea blanurilor, fabricarea altor mijloace de transport.  In august, cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea de prime ocazionale, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou), dar si de realizarile de productie ori incasarile mai mari (functie de contracte). 

Cele mai mari cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in august, comparativ cu iulie, in extractia carbunelui superior si inferior cu 7,6% si in extractia minereurilor metalifere cu 4,6%. 

Cresteri intre 1,5% si 3,5% au mai fost inregistrate in activitati de editare, transporturi pe apa, activitati de spectacole, culturale si recreative, activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport. 

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in administratie publica (0,5%), invatamant, sanatate si asistenta sociala (0,3%).  Comparativ cu  august 2014, a crescut cu 7,7%.

Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 109,8%.

Indicele castigului salarial real a fost de 98,6% pentru august 2015 fata de luna precedenta.

Fata de octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 138,1%, cu 2,0 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in iulie 2015. 

INS precizeaza ca in cursul anului se inregistreaza fluctuatii ale castigului salarial determinate, in principal, de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada in care sunt acordate, conducand, in cele din urma, la estomparea fluctuatiilor castigului salarial lunar la nivelul intregului an.