Pentru ca economia nu a dus-o bine in 2010, crescatorii n-au avut curaj sa mareasca preturile. Asa ca, in acest an veti cumpara carne de porc cu aceeasi bani ca in 2009. Cel putin asta arata preturile pana in acest moment.

Pentru un kilogram de carne de porc in viu dati de la 5 pana la 10 lei. Insa trebuie sa va ocupati de transare si transport. Platiti dublu daca vreti sa cumparati carnea din magazin.

De altfel, in acest an, Autoritatea National Sanitar Veterinara le permite taranilor sa-si vanda porcii numai daca animalele vor fi taiate intr-un abator autorizat sau la targurile speciale. Desigur, trebuie sa aiba un certificat conform caruia porcul este sanatos.

Domnul Marian stie sa-l laude pe Ghita si spune ca a fost crescut bio. Dar specialistii ne indeamna sa fim prudenti. Porcul natural, crescut in conditii ecologice, trebuie sa respecte anumite conditii. Si, cel mai important, porcul ecologic trebuie sa aiba un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii.

Totusi, oricat de ecologic ar fi, porcul are nevoie si de publicitate. Pe langa sutele de afise care au aparut deja prin sate, oamenii au inceput sa publice anunturi si pe internet, asa cum procedeaza, de pilda, domnul Marian.

Mai intai ii face marelui alb o sedinta foto chiar in cocina. Apoi alege o poza reusita si pune la punct strategia de marketing.

Nu uitati sa negociati! Kilogramul de porc in viu costa de la 5 lei, in Bacau si Botosani. Ajunge la 7, cel mult 8 lei, la Cluj, Constanta si Iasi. Cel mai scump este in Bucuresti si Galati: 10 lei.