"Am propus un proiect national, «Romania 2019». Este anul in care Romania din punct de vedere administrativ trebuie sa-si arate maturitatea, va trebui sa arate ca este parte a Uniunii Europene. In 2019 vom avea presedintia Uniunii Europene. Ministrii nostri vor conduce consiliile de la Bruxelles, departamente din ministere trebuie sa dea evaluari, trebuie sa ofere prioritati ministrilor", a spus Vosganian la conferinta "Cei mai mari jucatori din economie", organizata de Ziarul Financiar.

 El a aratat ca mai sunt doar sase ani pana atunci si ca va fi greu sa se aplice o reforma care lipseste de vreme indelungata.

"Nu mai e mult pana atunci. Noi n-am reusit sa reformam administratia de pe vremea lui Cuza pana acuma, daramite in 6 ani cat a mai ramas. De aceea propun acest proiect national «Romania 2019»", a afirmat Vosganian.

El spune ca administratia trebuie sa iasa din "obsesia crizei".

"Administratia romaneasca este inca inhibata de criza economica. Noi tinem cu mana un perete sa nu cada si fireste ca nu vom reusi sa ajungem pana la usa. De aceea, intreaga administratie trebuie sa iasa din aceasta obsesie, din aceasta captivitate a necesitatii doar a stapanirii crizei. Criza nu poate fi stapanita decat prin crestere economica, prin relaxare", a mai spus Vosganian.