Imediat ce detecteaza voci, aparatul apeleaza numarul de telefon al spionului, care apoi asculta si inregistreaza tot ce se discuta in preajma microfonului mascat.
Pentru ati achizitiona un soft care, odata instalat intr-un telefon mobil, il transforma intr-un interceptor de convorbiri si sms-uri, trebuie sa scoti din buzunar in jur de 400 – 500 de euro. Avantajul acestui program? Tot ceea ce aude si vede proprietarul telefonului va putea fi monitorizat de cel care a instalat softul.

Spionaj de la distanta

In aceste conditii, interceptarea devine o bagatela. Firmele de detectivi s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, Politia licentiind, pana in prezent, circa 500 de asemenea societati, iar altele functionand in clandestinitate. O asemenea firma se face cu o investitie initiala relativ modica, de 2.000 - 3.000 de euro, intrucat nu este necesar un personal numeros.

Aparatura moderna, cu functionalitate GSM si detectare automata a vocilor, ofera un avantaj net fata de filajul clasic. Daca cel din urma presupune prezenta cvasicontinua in preajma tintei, avand un "device" de tipul celor pomenite mai sus, te poti plimba linistit prin tara sau chiar peste hotare si vei fi alertat doar atunci cand e cazul.

Citeste mai multe despre cum poti sa devii spion pe gandul.info