Pentru a nu se stie cata oara in ultimii ani, mii de romani s-au trezit cu apa in case. Inundatiile se pare ca ne-au luat din nou prin suprindere, dovada faptul ca in ultimele zile 63 de localitati din 10 judete au fost afectate de inundatii, o persoana a murit, iar alte patru sunt date disparute.

Aceste pierderi, atat de vieti cat si de bunuri, puteau fi insa evitate daca atat autoritatile, cat si oamenii din zonele inundate, ar fi luat in serios avertizarile specialistilor.

O inundatie la doi ani

In zona raului Vedea au avut loc in ultima suta de ani 45 de inundatii istorice, fara a le lua in considerare pe cele din ultimele zile, care au afectat peste 130 de case si zeci de kilometri de drumuri . Adica aproape o data la fiecare doi ani unul din raurile din zona isi iese din matca si devasteaza totul in calea sa.

Informatiile provind dintr-un raport realizat de Institutul de Geografie al Academiei si care nu e ascuns in vreun dosar inaccesibil, ci poate fi gasit foarte usor pe Internet. O informatie care poate ar trebui sa le dea atat autoritatilor, cat si localnicilor, un indiciu clar ca poate ar trebui sa ia masuri atunci cand se anunta ploi.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.