Invitat duminica de Cristian Leonte la "Dupa 20 de ani", George Maior a explicat ca stocarea datelor privind convorbirile personale si corespondenta electronica este importanta „pentru a putea urmari istoric si la nivel de analiza, in cazul unei situatii de securitate nationala, de exemplu o actiune contraterorista, a urmari istoria acestei situatii, a putea investiga mai bine si mai rapid pe baza acestei istorii o situatie care poate periclita securitatea nationala a unui stat.” Fostul sef al SRI spune ca „toate statele procedeaza asa.”

In ceea ce priveste ascultarea telefoanelor, George Maior afirma ca in perioada mandatului sau au fost „foarte putine mandate de siguranta nationala si exact pe zonele de care vorbeam: contraterorism, contraspionaj, amenintari cibernetice. O medie de 1.500 de mandate de acest tip pe an”. Perioada acestor mandate a fost variabila, a mai precizat George Maior

Despre dezbaterea legilor Big Brother, fostul director al SRI spune ca „s-au dezbatut foarte mult si cred ca si eu am gresit supracomunicand. S-au dezbatut si in perioada in care au fost respinse de Curtea Constitutionala, au existat organizatii implicate de o parte si de alta. Acum eu cred ca s-a produs un pas bun prin acest acord politic. Va exista o dezbatere in Parlament si dezbaterea in zona societatii civile va continua, dar sunt, eu spun, necesare”.