Asigurati-va ca veti da banii pe roti de iarna si ca nu e o pacaleala. Targurile sunt pline in aceste zile de indivizi care vand cauciucuri neomologate, uzate sau chiar de vara, cu promisiunea ca sunt de iarna.

Pe flancul anvelopei trebuie sa fie inscriptionate literele M si S, dar si un simbol in forma de fulg de zapada.

Acelasi lucru si cu cele all-season. Daca le aveti pe masina, ele va vor scapa de amenda, insa cu o conditie: sa aiba acelasi insemn M+S, dar si simbolurile celor 4 anotimpuri.

Nu va lasati inselati de vanzatorii care vind cauciucuri fara astfel de inscriptii. Si nici de cei care vin sa-si sustina marfa cu asa zise certificate de conformitate care nu fac doi bani in fata politistilor.

Altii si mai inventivi vor "sa dea o mana de ajutor" celor care vor sa economiseasca bani si vand pur si simplu abtibilduri din cauciuc cu literele M si S, care pot fi lipite pe profilul cauciucului de vara. Nu va furati singuri caciula si nu recurgeti la astfel de tertipuri. Nu pacaliti politia, ci pe dvs: pur si simplu va riscati viata.

Tineti cont si de sfaturile celor de la Registrul Auto Roman. In primul rand, e obligatoriu ca anvelopa sa fie omologata, iar pentru asta exista un insemn specific pe flancul ei: un cerc in care exista litera E. 

Tot specialistii de la RAR va sfatuiesc sa aveti mare atentie si la cauciucurile la mana a doua. In cazul in care cumparati unele rulate, uitati-va bine la striuri. Acestea nu trebuie sa aiba o adancime mai mica de 3 mm. Ca sa nu mai vorbim ca materialul imbatraneste in timp chiar daca nu e folosit.

Legea intra in vigoare de la 1 noiembrie, iar anvelopele de iarna va scutesc de amenda.

"In situatia in care drumurile nu sunt acoperite cu zapada, gheata sau polei, politia nu poate aplica aceasta sanctiune, insa ar fi de preferat sa ne dotam toti cu anvelope de iarna, pentru ca este practic imposibil sa stim ce se intampla a doua zi", a declarat comisarul de politie, Zane Marian.

In cazul in care veti fi prinsi pe zapada cu anvelope de vara riscati amenzi de pana la 1300 de lei, dar si retinerea certificatului de inmatriculare.