Iata cateva francize ale caror costuri totale nu depasesc suma de 20.000 de euro si sunt chiar mult mai jos decat atat, maximul creditului de nevoi personale pe care poti sa-l iei de la o banca.

Agroland propune o idee de business in domeniul distributiei de furaje si pui de o zi, adresandu-se in special gospodariilor individuale din mediul rural si preorasenesc.

Companie ce si-a inceput activitatea in 1997, din 2006 Agroland a ales calea francizarii afacerii. Activitatea viitorului partener francizat Agroland consta in comercializarea de pui de gaina de o zi (hibrizi performanti) precum si furaje si accesorii agro-zootehnice, seminte, pomi fructiferi si pesticide destinate gospodariilor individuale din mediul rural si periurban.

Costul total al investitiei este de 8.000 de euro, din care 2.000 de euro este taxa de franciza. Compania nu percepe redeventa, insa contractul trebuie incheiat pe minimum trei ani.

Urmatoarea pe lista: D&P Perfumum - adica o parfumerie! Costurile totale ale francizei sunt de 10.000 de euro, cu amenajarea magazinului si primul stoc de marfa incluse! 

Cu un adaos comercial de pana la 90% (in functie de cantitatea achizitionata de la francizor de catre partenerul francizat), profitul net al partenerului poate ajunge la aproximativ 2.500 euro/luna, realizat din vanzarile in cadrul unui stand de expunere (de tip insula, suprafata recomandata 5-6 metri patrati, localizat in interiorul centrelor comerciale).

Vanzarile sunt estimate la un numar mediu de 500-550 de sticle de parfum (de diferite cantitati 30 ml, 50 ml si 100 ml).

Sau poate te-ai gandit ca vrei sa intri in domeniul alimentatiei publice. O varianta sunt gogoseriile, cum ar fi spre exemplu, Fitosica, cu o investitie totala de circa 7.000 de euro, din care 2.000 de euro taxa de franciza sau Happy Beary, unde taxa de franciza este de 1.500 de lei + TVA, costul utilajelor ajunge la 7.305 lei + TVA.

Facand un calcul, in moneda unica europeana, toate costurile francizei Happy Beary ajung la circa 2.300-2.400 de euro.

In cazul in care optati pentru deschiderea unei cafenele, cea mai accesibila franciza este cea a lantului de cafenele Alois Dallmayr, unde, potrivit reprezentantilor companiei, investitia totala intr-o franciza de acest tip ajunge la 10.000 de euro.

In cazul in care doresti sa intri in domeniul decoratiunilor interioare, iata o solutie de franciza, pe masura bugetului dat de creditul de nevoi personale: Piritex.

Compania este importator si distribuitor de decoratiuni interioare, accentul fiind pus pe segmental de pardoseli. Costul francizei este de 5.000 de euro si include si amenajarea spatiului, iar durata contractului este de 5 ani.

Ai inceput o afacere in franciza cu un credit de nevoi personale sau ai vrea sa faci asta? Cum iti merge sau de ce nu ai suficient curaj? Lasa-ne comentariul tau AICI!