Potrivit comandantului Politiei Buzau, comisar-sef Ion Marin, in ultimele luni, politistii au fost nevoiti sa cerceteze furtul unor ghivece de flori, a unor pantofi tociti sau a unor animale care ulterior s-au dovedit a fi scapate din lant, in timp ce alte persoane au semnalat ca le-a disparut oala cu ciorba de pe aragaz, scrie Mediafax.

Pentru ca legea ii obliga, politistii trebuie sa investigheze toate aceste reclamatii, iar la final sa ofere celor care au depus sesizarea rezultatul anchetei.

"A trebuit, de prea multe ori, sa mergem sa cercetam reclamatii de furt ale caror prejudicii au fost insignifiante. Am avut o reclamatie ca s-a furat o oala plina cu ciorba. Autorul a fost descoperit, insa nu am recuperat decat oala. O astfel de interventie este destul de costisitoare daca este sa calculam ca deplasarea la fata locului se face cu autoturismul, blocam cel putin doi oameni, plus costurile materialelor consumabile utilizate de ofiterul criminalist pentru ca, fiind vorba de un furt, trebuie sa procedam conform procedurii statuate de Codul de Procedura Penal", a declarat comisarul-sef Ion Marin.

El a adaugat ca disparitia oalei cu ciorba a fost incadrata ca furt calificat, iar autorul, un copil de 14 ani, a primit decizie de neincepere a urmaririi penale, in timp ce parintii s-au ales cu avertisment.