Ca la fiecare editie, din ultimii sapte ani, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania se alatura evenimentului care are loc la nivel european si in cadrul caruia, timp de o noapte, pot fi vizitate gratuit 3.000 de muzee din Europa.

Expozitii, concerte si ateliere, in Piata "George Enescu"

Muzeul Labirint, in care vizitatorii se vor putea pierde printre exponate de la Muzeul Taranului si Muzeul Antipa, vor asculta concerte si vor putea merge la ateliere pentru copii, va fi amplasat sambata de la ora 18.00 pana duminica la ora 17.00, cu ocazia “Noptii Muzeelor”, in Piata "George Enescu" din Capitala.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Muzeul National al Taranului Roman, "cei doi vecini de la Sosea", se muta in Piata "George Enescu", langa Ateneul Roman, pentru o noapte si o zi.

Cei care parcurg Muzeul Labirint - un traseu muzeal stradal, unic in cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor” - vor avea ocazia sa afle despre obiceiurile si sarbatorile satului traditional, sa cunoasca mai multe despre speciile de vietuitoare ale acestei planete sau sa descopere care au fost personalitatile care au schimbat destinele celor doua muzee.

Nu vor lipsi nici concertele sau activitatile speciale pentru copii. Astfel, sambata, de la ora 18.00, la deschiderea Muzeului Labirint, va concerta cvartetul Resonance, iar de la ora 21.30 - Bourbon Jazz Unit.

Stai bine cu inima? Petrece-ti noaptea in… Cimitirul Bellu

Pentru prima data in acest an, de cand “Noaptea Muzeelor” se organizeaza in Romania, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane participa la eveniment, prin organizarea mai multor manifestari culturale, in aer liber.

Astfel, intre orele 19.00 si 2.00, doritorii pot vizita Muzeul Bellu, amenajat in aer liber, unde pot viziona expozitii de pictura si de fotografie, pot asculta un recital de muzica clasica si pot vedea mormintele personalitatilor inmormantate in Cimitirul Bellu.

Peste 40 de muzee din toata tara pot fi vizitate gratis

La “Noaptea Muzeelor” din acest an participa peste 40 de muzee din toata tara, unde sunt organizate evenimente speciale si expozitii.

Printre institutiile care vor fi deschise in Bucuresti se numara Muzeul Bellu, Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane sau Muzeul National "George Enescu".

Vezi AICI lista completa!

Acestora li se adauga, in provincie, Muzeul de Istorie si Muzeul de Știintele Naturii Aiud, Muzeul Judetean Teleorman (Alexandria), Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Complexul Muzeal Arad Muzeul de Etnografie Baia Mare, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures (Baia Mare), Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Muzeul Judetean Botosani, Muzeul Casa Muresenilor (Brasov), Turnul Alb, Bastionul Graft si Bastionului Fierarilor - Centrul Cultural "Petre Tutea" (Brasov), Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeele Universitatii "Babes-Bolyai" (Cluj-Napoca) si Turnul Croitorilor (Cluj-Napoca).

Vezi aici toate muzeele din provincie care vor fi deschise!

Proiectie 3D pe Facultatea de Arhitectura “Ion Mincu”

Orange Romania ofera din nou, sambata seara, o proiectie 3D spectaculoasa, pe cladirea Facultatii de Arhitectura “Ion Mincu”, pe care a prezentat-o in premiera joi seara.

Potrivit companiei, pentru prima data in Romania a fost proiectat cel mai mare continut video mapping 3D, cu ajutorul unor proiectoare HD de ultima generatie.

Cei care nu ajung in Piata Universitatii sambata seara pot vedea spectacolul in direct pe telefonul mobil, prin serviciul TV Live, disponibil in Portalul Orange pe mobil.

Gratis si la IMAX!

Daca nu te intereseaza muzeele, dar esti pasionat de astronomie, poti merge la Cinema City Cotroceni unde, intre orele 22.00 si 3.00, poti vedea gratis documentarul „Statia Spatiala”, un film 3D ce prezinta povestea Statiei Spatiale Internationale.

Documentarul „Statia Spatiala”, primul film 3D despre spatiul cosmic, a fost realizat in parteneriat cu NASA si nareaza istoria Statiei Spatiale Internationale, de la nasterea acesteia, la dificultatile cu care s-au confruntat cei 44 de astronauti in timpul vizitelor pe teritoriu extraterestru.

RATB pune in circulatie o linie speciala

Pentru a putea vizita cat mai multe obiective in noaptea de 14 spre 15 mai, RATB introduce o linie speciala, care va functiona intre orele 21.00 - 4.00.

Autobuzele vor circula pe urmatorul traseu: Palatul Parlamentului (Muzeul National de Arta Contemporana), Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, Bd. Hasdeu, Str. Vasile Parvan, Calea Plevnei, Str. Mircea Vulcanescu (Muzeul Militar National), Str. Baldovin Parcalabul, Bd. Garii de Nord, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Bd. Dacia (Muzeul Literaturii), Piata Romana, Calea Dorobantilor (Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi), Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff (Muzeul National de Geologie), Piata Victoriei, Calea Victoriei (Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului si Muzeul National de Istorie), Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Marasesti (Muzeul Tehnic National), Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. Libertatii, Cal. 13 Septembrie.

Vezi AICI in ce statii vor opri autobuzele!