MAI va participa cu un bloc de defilare format din trei subunitati de jandarmi si pompieri, cate un detasament de tehnica apartinand Politiei, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, precum si o formatiune de cavalerie a Jandarmeriei.

SRI va fi reprezentat de un detasament format din 59 de ofiteri si subofiteri care va fi urmat de autospeciale de interventie pentru executarea misiunilor de lupta. SPP aduce doua dispozitive specializate in protectia demnitarilor, unul pentru oras, celalalt pentru zonele greu accesibile sau pentru deplasarea in conditii de vreme nefavorabila.

13.000 de portii de fasole cu costita, pregatite dupa un ritual preluat de la popotele militare, se vor imparti in 13 corturi amplasate pe raza sectorului 2 din Capitala. Locuitorii sectorului pastorit de Neculai Ontanu vor avea parte si de tuica fiarta, o parada militara la care vor defila detasamente ale Politiei Comunitare, ambulante sociale, autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si 550 de elevi din 17 licee si colegii.

Citeste continuarea in Gandul!