Potrivit surselor citate, Ioan Botis (foto) a prezentat la intalnire trei variante: una care se refera acordarea timp de 12 luni a unei indemnizatii de 85% din salariu, cuprinsa intre 600 lei si 3.400 lei, iar din a saptea luna, mamele care se intorc la serviciu sa beneficieze de un bonus de 500 lei lunar.

A doua si a treia varianta prevad ca mamele sa beneficieze timp de 24 de luni de indemnizatie, dar aceasta sa fie plafonata la 1.000 de lei sau la 1.500 de lei, iar bonusul pentru intoarcerea la serviciu mai devreme sa fie de 100 de lei lunar.

In urma cu zece zile, ministrul Muncii declara ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi redusa de la 24 de luni, variantele luate in calcul fiind ca aceasta sa fie de 12, 14 sau 18 luni.

Premierul Emil Boc spunea in 20 septembrie, ca Guvernul intentioneaza sa regandeasca indemnizatia de crestere a copilului, reducand "generozitatea" unor astfel de plati.

Curtea Consitutionala a validat, in 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizatie pentru cresterea copilului cu 15%, care nu va putea, insa, sa scada mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.