Merkel a facut aceasta afirmatie la finalul intrevederii cu premierul Emil Boc.

Considerata cea mai puternica femeie din Europa, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se afla in Romania. A sosit luni seara la Bucuresti, unde a innoptat intr-un hotel de cinci stele din centrul orasului, impreuna cu oficialii care o insotesc.

 Angela Merkel s-a intalnit la ora 12.00 si cu seful statului, Traian Basescu. Ea a discutat cu presedintele  despre  aderarea la spatiul Schengen pentru care autoritatile romane sustin ca s-au pregatit.

Dupa intalnirea cu Traian Basescu , Angela Merkel va pleca spre Cluj, unde va ajunge cu avionul in jurul orei 14.00.

Angela Merkel are programate in timpul vizitei la Cluj doua evenimente. Ea va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai, dupa care va inaugura Institutul de Studii Germane, din cadrul universitatii.

Initial, in program figura si o plimbare pe jos, prin centrul Clujului. Cum insa durata vizitei a fost redusa la patru ore, de la zece ore cat avea initial, nu este sigur ca doamna Merkel va avea timp sa admire orasul.

Oricum, circulatia pe mai multe strazi din centru este inchisa pe toata durata zilei, iar masurile de securitate sunt extrem de stricte.

Dat fiind faptul ca avem de-a face un un reprezentant de rang inalt al unei tari membre UE si NATO, misiunea oficiala este considerata una de risc.

Angela Merkel a mai vizitat Romania in 2008, cand a participat la summit-ul NATO, dar atunci a ramas in Bucuresti, asa ca vine pentru prima data la Cluj.