La cateva zile de la dezastru, proprietarii au aflat ca pierderile ajung la cateva mii de euro, dar aveau asigurare.

"Incercam sa intervenim la dansii cat se poate de repede sa ne puna in posesia actelor, banilor, ca sa terminam reparatia completa. Incercam cat mai repede. Aseara a ploua foarte puternic", a declarat  Rodica Taudor, proprietar.

"Trebuie rapid facute reparatiile pentru ca pot aparea mai multe stricaciuni. Ploaie, intemperii, poate sa intre si la interior", a spus Marin Marinel, constructor.

In aceasta situatie sunt zeci de oameni care s-au trezit cu masinile sau locuintele avariate de cei peste 140 de copaci rupti de furtuna. Cei care nu si-au asigurat bunurile pot cere despagubiri de la primarii. Cu anumite conditii insa.

"Instanta de judecata va stabili cuantumul daunelor pe care urmeaza sa le primeasca persoana respectiva, de la autoritatea locala, daca primaria este responsabila pentru acest lucru, in sensul ca acel copac se afla pe domeniul public al localitatii", a declarat Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1.

Dincolo de pagubele materiale, grav este ca 10 persoane au ajuns la spital din cauza furtunii. Una dintre ele, o femeie de 80 de ani, si-a pierdut viata dupa ce o schela metalica a cazut peste ea.